Weer thuis/weer weg
 
Soms heb ik het gevoel dat ik mijn leven wel te druk maak. Vaak weg en zo. Redelijk wat reizen naar het buitenland, en dan vaak in de weekenden ook nog kamperen en zo.
 
Aan de andere kant, het zijn leuke dingen om te doen, en ik wil hier toch ook wel actief bezig zijn.
 
Afgelopen maandag thuis gewerkt om alles op tijd af te hebben, en dinsdagochtend vroeg weer op reis gegaan, om dan vandaag, na een paar zeer lange dagen, op vrijdag weer thuis te komen.
 
Daar (thuis dus) mijn koffer in de badkamer geplaatst en snel ff mijn nette (en andere) kleren in de wasmand gedumpt, en mijn tent weer opgezocht en mijn kampeerspullen gevonden.
 
Toen mijn Zweedse collega opgehaald en boodschappen gedaan voor de rest van het weekend. Het plan: Preikestolen, en misschien ook nog Kjerag. Een beetje onnodige omweg gemaakt: ik lande op het vliegveld in Stavanger, en ben toen met een collega meegereden naar huis, en vanaf thuis dus weer met de auto richting....Stavanger.
 
Maar ja, mijn collega komt uit een Zweeds gehucht in de buurt van Visby op het eiland Gotland, en ze vindt al dat er “zoveel auto’s rijden in Haugesund”, dus zij “durfde” me niet op te halen in Stavanger met mijn auto.
 
Trouwens, mijn GPS gebruikt City Navigator Europe om de weg te vinden te vinden in heel Europa. Maar Noorwegen is niet zo goed gedekt als de rest van Europa. Met name Noorse bezienswaardigheden ontbreken volkomen op de meegeleverde kaarten. Maar goed met wat goede wil en geduld en wat gezond verstand, in combinatie met de GPS zorgde er toch voor dat we de weg weer wisten te vinden.
 
Net als vorige keer overnacht op de camping nabij de Preekstoel. Ook nu weer Nederlanders die de camping beheerden. Vorige keer was de camping bijna leeg. Nu was hij bijna vol met toeristen uit vooral Nederland en Duitsland.
 
 
Reizen
Vrijdag, 20 juli 2007